Flødekarameller

Hjemmelavede flødekarameller lyder måske svært at lave, men i virkeligheden er det noget af det nemmeste, at lave op til den søde juletid.

Man kan også lave dem igennem hele året, men personligt synes jeg det hører sig til julens klassiker.

En anden god ting ved at lave sine egne flødekarameller er, at der skal ikke bruges alverdens forskellige og specielle ingredienser. Alt kan nemlig købes i et alment supermarked.

De er altid et stort hit herhjemme, og så smager de himmelsk.

Flødekarameller hjemmelavet

Lav dine egne flødekarameller

Arbejdstid: ca 1 time

Antal: 60-70 stk. 

Holdbarhed: 2 uger

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 5 dl piskefløde
  • 120 g glukosesirup
  • 1 spsk flagesalt (efter ønske)

Sådan gør du:

Kom sukker, fløden og glukosesirup op i en gryde og lad det koge op.

Jeg sætter mit glaskeramisk komfur på 9, som er det højeste plus.

Kog det op, og bliv ikke forskrækket, over hvor meget det bruser op i gryden. Sørg derfor for, at bruge en dybbundsgryde.

Lad det koge sådan i 1 minuts tid og rør forsigtigt i det. Skru så derefter ned på 5-6 plus.

Lad det hele småkoge i ca 40-50 minutter. Rør engang imellem i gryden, men ikke for meget.

Når karamellen slipper bunden, har fået en lækker gylden farve, samt en tyk konsistens og dit sukkertermometer siger 120 grader, er den færdig.

Hvis du ønsker karamellen skal have lidt kant, så drys lidt flagesalt eller lakridspulver i karamellen, og rør det rundt.

Hæld massen i en beholder, der måler ca 18×18 cm, beklædt med bagepapir og smurt med lidt smagløs olie, så papiret slipper, når du skal til at skære karamellen ud.

Lad karamelmassen stå og hvile på køkkenbordet i omkring 3 timers tid og skær derefter karamellerne ud i passende størrelser.

Pak stykkerne ind hver for sig i karamelpapir eller madpakkepapir og twist enderne. Dette gøres for, at de ikke skal klistre sammen.

God fornøjelse.

Tips til opskriften:

  • Jeg har pakket mine karameller ind i karamelpapir, men man kan også sagens bruge almindeligt madpakkepapir.
  • Jeg har brugt en 20 cm gryde uden belægning, men det er nok en 24 cm gryde der er det mest optimal at bruge.
  • Jeg opbevarer mine karameller i en bøtte på køkkenbordet. Personligt synes jeg de bliver for hårde hvis de kommer i køleskabet.